Posjet delegacije iz Slovenije

28. listopada 2025.

9. i 10. listopada u Bjelovaru smo ugostili pet kolegica iz Slovenije – tri iz Centra Janeza Levca Ljubljana i dvije iz BIC Ljubljana – Živilska in naravovarstvena šola – u okviru buduće međunarodne suradnje usmjerene na razmjenu iskustava u inkluzivnom odgoju, obrazovanju i stručnom radu s osobama s teškoćama u razvoju.

Centar Janeza Levca Ljubljana najveća je slovenska ustanova koja se bavi obrazovanjem, rehabilitacijom i podrškom djeci i mladima s teškoćama u razvoju, od ranog djetinjstva do završetka školovanja.

BIC Ljubljana – Živilska in naravovarstvena šola strukovna je škola koja, uz redovne programe iz područja prehrane i prirodoslovlja, provodi i programe za učenike s teškoćama u razvoju, uključujući pomoćna zanimanja.

Uz obilazak Centra za odgoj, obrazovanje i razvojnu podršku Bjelovar, s gostima smo posjetili i Centar za inkluziju i socijalne usluge – CIS Bjelovar te Turističko-ugostiteljsku i prehrambenu školu Bjelovar (TUPŠ).

Razmijenjena su iskustva o inkluzivnim praksama, modelima stručne podrške i mogućnostima buduće suradnje. Susret je protekao u toplom i partnerskom ozračju, uz zajedničku želju za nastavkom povezivanja i zajedničkim inicijativama koje doprinose inkluzivnom društvu.

Pročitajte još

Dan jabuka

Dan jabuka

27. listopada slavili smo kraljicu voća – jabuku! Istraživali smo je svim osjetilima – gledali, mirisali, kušali i dodirivali različite vrste jabuka. Bojali smo, crtali i modelirali jabuke, pekli ukusne kolače od jabuka, uživali u zdravim zalogajima i učili zašto je...

Susret s pitanjima i odgovorima

Susret s pitanjima i odgovorima

20. listopada u našem smo Centru održali susret s pitanjima i odgovorima za roditelje – otvoren, topao i koristan razgovor o temama koje su svima važne. Stručnjakinje: Nina Šimić, socijalna radnica, Odjel za skrbništvo Matea Koren, mag. soc. rada, Odjel za odrasle,...

Dani kruha

Dani kruha

U našoj školi smo s puno truda, veselja i mirisnih trenutaka obilježili Dane kruha. Učenici su vrijedno mijesili, valjali i oblikovali tijesto te tako vježbali praktične, svakodnevne vještine – od preciznosti i strpljenja do suradnje i zajedništva. Školom se širio...

Skip to content